טיפים מעולים לטיפוח כלבים
אולי לא סיפרו לכם: אבל יש קשר בין טיפוח כלבים להתנהגות הכלב.
לא פעם, סיפרו לקוחות (בעלי כלבים המביאים את כלבם ללימודי הספרות) שבבית הכלב מסרב בכל תוקף שיסרקו אותו, יקלחו אותו. לכן ריכזנו לכם טיפים לטיפוח הכלב ונעזור לכם להבין כיצד עלינו להתנהג עם הכלב במצבים מסויימים על מנת שנצליח במשימה. כמו כן תוכלו לקבל טיפים שיעזרו לכם להתמודד עם התנהגויות שליליות אחרות של הכלב בבית.
כל מה שנכתב כאן הוא חלק קטן מהידע שמועבר לתלמידים בלימודי ספרות כלבים בבית הספר "בולדוג" הגדול ביותר בארץ.
להיות מנהיג של כלבים
כדי להיות מנהיג של כלבים צריך להיות כלב נחוש, חזק, עם שלווה פנימית ותעצומות נפש גדולות (מפה המושג נפש חיה). כלב לא הופך להיות מנהיג במהלך חייו ומשפר התנהגות, כלב " מנהיג " נולד כמנהיג. לכן ישנם המון כלבים שלא נולדו ככאלה אך נאלצים להיות מנהיגים בהעדר מנהיג אמיתי וכאן נוצרת בעיה של תסכולים רגשיים לכלב. אם נשליך את זה לחיי היום יום אז גם לבעלי הכלבים שהכלב מנהיג אותם.
כלב מנהיג יוצר סביבו להקה שמקבלת אותו כמנהיג, מעריצה אותו ומבינה שהיא נמצאת תחתיו בסדר ההיררכי. כלב מנהיג יבנה להקה שתהיה לה המשכיות של צאצאים וכמובן להקה שתוכל לעבוד יחד בתאום מלא על מנת לשרוד.
אנחנו בבית חייבים להבין שהכלב הוא חיה ולא בן אדם לכן עלינו להבין את הצרכים, הרצונות והראיה שלו ככלב וכך אם נפעל בהתאם, אתם תהיו מאושרים וגם הכלב יהיה מאושר.
בבית הכלב צריך להרגיש שישנה להקה מאוזנת, שזה אתם, ולדעת את מיקומו בלהקה. המבוגרים יהיו המנהיגים, אלפא, והילדים מתחתיהם והכלב אחרון. הכלב לא ירגיש רע עם מעמדו אם הלהקה תתן לו את הרגשת הביטחון הנכונה שמקבלים אותו כחלק מהלהקה ומסבירים לו בברור את גבולותיו בבית. להיפך, הכלב יהיה מאושר ורגוע אם יחיה כך. אך ברגע שאין גבולות ברורים ויחס אסרטיבי לדברים שהכלב רוצה לעשות ובאותה נשימה – ברגע שאת הגבולות וההסבר לכלב עושים באנרגיה תקיפה אך מאוד רגועה שבאה ללמד ולא לכעוס או לצעוק על הכלב, הכלב יקבל את הגבולות מהר מאוד.
אחד הדברים החשובים ביותר אצל הכלב זו התמדה במטרה. ברגע שהחלטתם ללמד את הכלב לא לעשות מעשה שלילי מסויים, עליה על מיטות לדוגמא, עליכם להתמיד בשינוי הרגל זה בכל פעם שיחליט לעלות למיטה ולהורידו, מכיוון שמספיק פעם אחת לוותר לכלב על מנת להבין שמבחינתו אין לכם אפשרות להיות המנהיגים שלו. זה נראה לא רציני בעיניו ולכן יזלזל בכם ואפילו יהיה מתוסכל.
מזון כלבים
הדבר החשוב הוא השעות הקבועות שבהן הכלב אוכל והזמן שהמזון נשאר בקערה. כלב צריך לקבל את מזונו בשעה קבועה ביום, אם הכלב לא אוכל את כל מזונו ומורח את הארוחה לחצי יום עליכם להרים את קערת האוכל לאחר כחצי שעה ולא לתת לו לאכול עד ליום למחרת.
אל תדאגו, הכלב לא ימות מלא לאכול יום שלם, זה רק יגרום לו להבין שעליו לסיים את מזונו, אחרת יקחו לו אותו, ולמה חשוב הדבר?
מספיק שיום אחד תתנו לו מהמזון המבושל שלכם הוא יעדיף לחכות לעיתים יום שלם עד שתתנו לו שוב מזון מבושל ואתם לא תבינו למה הוא לא אוכל את שלו. מה רע במזון מבושל, זה לא טבעי קיבה של הכלב – התבלינים והבישול עצמו.
שימו לב ישנם כלבים רגישים למזונות מסויימים שקיבתם לא מעכלת את המזון המבושל ואז יקיאו וישלשלו. לא מומלץ להאכיל מזון אחר מכיוון שבמזון שהכלב אוכל ישנם את כל אבות המזון אותם הוא צריך על מנת לחיות בריא.
מיקום המיטה
רצוי מאוד שמיטת הכלב תהיה במקום מרכזי בבית ולא בפינה אפלה על מנת לתת לכלב להרגיש שהוא חלק מהלהקה ולא מנודה.
טיולים עם הכלב
מאוד מומלץ לצאת עם הכלב לטיול שלוש פעמים ביום על מנת שיעשה את צרכיו אך רצוי מאוד שטיול אחד יהיה ארוך מהרגיל על מנת לתת לכלב להריח ריחות של כלבים אחרים וגם כדי שיעשה פעילות גופנית. עוד דבר חשוב בהליכה ארוכה הוא לתת לכלב הרגשה שהוא הולך עם מנהיג הליכה בטוחה.
חרדות נטישה לכלבים
ישנם כלבים שכאשר הבעלים עוזבים את הבית לעבודה או לטיול נובחים ללא הפסקה או מתחילים להשחית רהיטים ולעשות את הצרכים. ישנם מספר פתרונות על מנת לפתור את הבעיה.
הסיבה שכלב נובח ומשחית לאחר שהבעלים עוזבים את הבית היא החשש של הכלב שהבעלים נטשו אותו "הלהקה". ניתן לפתוח רדיו דיבורים או טלויזיה שיכולים לתת לכלב מעט הרגשה טובה שהוא לא לבד ולא נטשו אותו. מומלץ כעצה אישית לסגור את כל החלונות על מנת למנוע תלונות של השכנים. כמו כן כמו שהזכרנו בטיול הכלב, מאוד מומלץ לעשות טיול ארוך לפני היציאה מהבית דבר שמאוד מקל על העזיבה מהבית.
עוד פעולה שיכולה לעזור לכלב להבין שלא נוטשים אותו היא התעלמות טוטאלית מהכלב כאשר עוזבים את הבית על מנת לתת לו להרגיש שאין נטישה אלא משהו שיגרתי שחוזר על עצמו כל יום. אם תעשו פרישה של ליטופים ודיבורים הכלב יתרגש ומשם יהיה קשה יותר לתת לו את ההרגשה שאתם חוזרים.
גם בשיבה הביתה המתינו כ-10 דקות עד שתאמרו שלום שוב על מנת לא לעשות דרמה מהעזיבה והחזרה.
טיפים לטיפול, רחיצה ותספורת הכלב
רחיצת הכלב
בקיץ רצוי לרחוץ כלב פעם בחודש וחצי בחורף פעם בחודשיים. רצוי לא לשפשף את העור חזק כדי לא להוריד את השכבה השומנית של הכלב שמגנה עליו. אזהרה אין לרחוץ את הכלב עם שמפו של בני אדם רק אם זה אל סבון רמת החומציות שלנו שונה משלהם לכן זה יכול לפגוע בעורם. ישנם וטרינרים הממליצים לרחוץ את הכלב בסבון נוזלי לתינוקות ולדלל אותו הרבה עם מים.
סירוק הכלב
לכלבים בעלי שיער ארוך רצוי לסרק פעמיים בשבוע לשיער קצר כמו לברדור, כמעט ואין צורך לסרק. כדאי להיזהר ממסרקים מברזל שיכולים לפצוע את עור הכלב. כלבים בעלי פרווה כפולה כגון זאב גרמני אסקי סיבירי ויותר מזה צ'או צ'או סמוייאד רצוי לסרק באופן אינטנסיבי ולזמן רב זה בהחלט
יכול להקל על הנשירה בבית.
קשרים בפרוות הכלב
אם נוצר לכלב שלך קשר ניתן לקנות פותח קשרים בכל חנות לבעלי חיים ובעדינות להתיר את הקשר. דרך נוספת (רק אם הקשר קטן) לשים מרכך עם מים ולסרק בעדינות. אנו ב"בבולדוג", במצב של קשרים רבים, ממליצים על תספורת הכלב.
שערות באזניים
בדרך כלל לפודלים וטריירים רצוי לתת לספר כלבים מקצועי למרוט עם חומר מיוחד כאשר לא מורטים את השערות מהאוזניים זה יכול לגרום לדלקות באוזניים.
ציפורניים ארוכות לכלב
לא מומלץ לגזור לבד מכיוון שיש צורך לדעת היכן תחילת הוריד כדי לא לפצוע את הכלב, פנה לוטרינר או לספר כלבים.
פן, יבוש הכלב
ניתן ליבש את פרוות הכלב עם פן אבל רצוי במרחק של לפחות של 20 ס"מ ,לא על האף והעיניים.
תספורת כלבים
אם החלטת לספר את כלבך לבד להלן מספר עצות:
- התייעץ עם ספר כלבים מקצועי לגבי אורך הפרווה.
- דאג שיש ברשותך ערכת תספורת שכוללת לפחות 3 סכינים מאותו אורך.
- את התספורת כדאי שתבצע על שולחן מוגבה לנוחיותך ובטחון הכלב.
- רחיצת הכלב תעשה במים פושרים בלבד.
- כל תהליך התספורת ייעשה באוירה נעימה ונוחה לכלב ולך.
רוצים בכל זאת שנספר את הכלב שלכם?
צרו עמנו קשר. אנו זמינים לכל שאלה או בקשה.